Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ayvalık'ta buluştu

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ayvalık

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz başkanlığında, Ayvalık Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinde ilimiz milli eğitim müdürlerinin bir araya geldiği toplantı düzenlendi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz başkanlığında, Ayvalık Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinde ilimiz milli eğitim müdürlerinin bir araya geldiği toplantı düzenlendi.
Toplantıya, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan’da katıldı.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yapılan faaliyetler ve 2014-2015 eğitim- öğretim yılında gerçekleştirilecek çalışmalar ele alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz konuşmasında, okul öncesi eğitimde, ikili öğretime geçilmesiyle ve fiyatların düşürülmesiyle öğrenci sayılarının arttığını söyledi.
Cengiz, “Öğretmenlerimiz hiçbir şekilde öğrencilere kaynak kitap aldırmayacak. Eğer isterlerse Milli Eğitim Bakanlığının www.eba.gov.tr sitesindeki ücretsiz kaynaklardan faydalanabilirler. Bu kaynakların fotokopi ile çoğaltılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkıda bulunacağız. İlimiz genelinde 27 İmam Hatip Okulu açtık. Bu okullarımıza kayıt oranı arttı, okullaşma oranı % 11’e ulaştı. % 25’lik hedefimiz devam etmektedir” dedi.
Meslek Liselerinde, bakanlığın belirlediği yüzdeye ulaşıldığı bilgisi veren Cengiz, “Bugüne kadar 100 tane okulumuzun tamir, tadilat ve bakım işini İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirdik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de 35 tane okulumuzun tadilat işini gerçekleştirecek. MTSK derslerinin düzenli yapılmadığı ile ilgili şikayetler gelmektedir. Bu kursların denetimi arttırılacaktır. İkili eğitimden tekli eğitime geçme planlaması var. Bu kapsamda tekli eğitime geçilirse kaç dersliğe ihtiyaç olacağı belirlenecek ve bu doğrultuda planlama ve çalışmalar yapılacak” diye konuştu.
Cengiz, 25-26 Ekim olarak belirlenen Milli Eğitim Şurası ön toplantısının Balıkesir’de yapılma-sına karar verildiğini açıkladı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı